Tuesday, March 29, 2022

Essä om klimatförändringar

Essä om klimatförändringar



Titeln på din tidning. Dessutom finns det två grupper av växthusgaser av direkt verkan: halocarbons och svavelhexafluorid SF6. Det internationella samfundet kan dock hålla tillbaka temperaturökningen för att undvika irreversibla miljökonsekvenser. De kommer inte att anpassa sig till en snabbt föränderlig miljö. Men folk kommer bara att kunna lämna huset uppsats om klimatförändringar natt.





Vad är klimatförändringar?



Klimatförändringar är en förändring av vädermönster och förhållanden. Vi upplever en snabb förändring av klimatet på grund av olika faktorer. Naturligtvis, uppsats om klimatförändringar, vår jord upplever stigande globala temperaturer. Tycker du att det är en fråga om oro? Jo ja, du kanske har hört talas om de smältande glaciärerna som resulterar i stigande havsnivåer. Det har skett en drastisk förändring av klimatet på grund av farliga faktorer som föroreningar, förbränning av kol, industriavfallshantering i luften, etc. Allt detta kommer att leda till att miljön och dess resurser påverkas.


För att övervinna problemet med klimatförändringar måste du skapa social medvetenhet tillsammans med stränga åtgärder för att skydda och bevara miljön. I den här uppsatsen om klimatförändringar kommer vi att diskutera faktorerna och hur man kan förhindra klimatförändringar. Klimatförändringen är förändringen i de genomsnittliga väderförhållandena. Vi kan säga att klimatförändringarna är ansvariga för förändringar i de normala klimatförhållandena. Dessa förändringar resulterar i kraftiga stormar, värmeböljor, översvämningar, smältande glaciärer etc. Vår jord går igenom många förändringar med avseende på klimatet, vilket påverkar försörjningen för människor och andra levande varelser.


Global uppvärmning är en aspekt av klimatförändringen. På grund av dessa faktorer frigörs koldioxid och växthusgaser i atmosfären. Kolla in följande orsaker till klimatförändringar uppsats om klimatförändringar Nedan. Nuförtiden upplever vi extrema väderförhållanden oavsett om det är kyla, värme eller regn. Några av de krafter eller faktorer som bidrar till klimatförändringarna är utsläpp av växthusgaser, förbränning av kol, avskogning, luftföroreningar, industrigas, etc. Dessa faktorer leder till stora klimatförändringar på jorden. Visste du att klimatförändringar leder till katastrofala händelser? Ja, det påverkar försörjningen, hälsan och resurserna, uppsats om klimatförändringar. Det påverkar också vattnet, luften och landet vi lever i.


Det leder till extrema väderförhållanden som torka, kraftiga regn, översvämningar, stormar, värmeböljor, skogsbränder etc. Dessutom minskar det kvaliteten på dricksvattnet, skadar egendom, förorenar luften och uppsats om klimatförändringar leder till förlust av liv. Dessutom påverkar det livet för flora och fauna runt omkring oss. Vi måste vidta extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. Utforska också: Lär dig mer om miljön och klimatförändringarna med Environment essay och Global warming Essay. Eftersom klimatförändringarna hämmar livet och resurserna på vår jord, uppsats om klimatförändringar, vi måste se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar.


Nu, vad kan vi göra för att förhindra detta? Är det möjligt för oss alla att vara med och bevara naturen? Ja, det kan vi om lämpliga strategier implementeras för att bekämpa klimatförändringarna. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan:. Det här är sätten att minska klimatförändringarna. Om det inte implementeras kan du se en ökning av väderförhållandena, uppsats om klimatförändringar, brist på dricksvatten, jordbrukets avkastning och påverkan på försörjningen. Därför måste du fokusera på att minska antropogena aktiviteter så att uppsats om klimatförändringar kan andas frisk luft och dricka rent vatten.


Detta är de små stegen för att skydda miljön och dess resurser. Vi hoppas att denna uppsats om klimatförändringar var användbar för dig. Klimatförändringsuppsatsen är information om förändrade väderförhållanden och dess påverkan på miljön. Du kan starta en klimatuppsats med en introduktion, faktorer, uppsats om klimatförändringar, och sätten att förhindra klimatförändringar. De främsta orsakerna till klimatförändringarna är avskogning, förbränning av oljor, kemikalier uppsats om klimatförändringar, föroreningar och utsläpp av industriavfall i luften m.m. För att hitta mer information, utforska relaterade artiklar som teknikuppsats och uppsats på internet.


Ange din e-postadress för att ladda ner PDF och få uppdateringar från OSMO Sign Essä om klimatförändringar. Vänligen försök igen senare. Hoppa till innehåll Butik Skolor FAQ. Vad är klimatförändringar? Uppsats om klimatförändringsfaktorer Nuförtiden upplever vi extrema väderförhållanden oavsett om det är kyla, värme eller regn. Uppsats om hur man förhindrar klimatförändringar Eftersom klimatförändringarna hämmar livet och resurserna på vår jord, måste vi se upp för extrema åtgärder för att förhindra klimatförändringar. De olika sätten att minska klimatförändringarna nämns nedan: Gör policyer och överenskommelser om klimatförändringar.


Genomföra projekt om ren energi. Skapa social medvetenhet om klimatförändringar. Förbjud avskogning och huggning av träd. Genomföra kapacitetsuppbyggnadsprogram om klimatförändringar. Håll omgivningen ren. Undvik användning av kemiska gödningsmedel. Minska slöseri med vatten och andra naturresurser. Skydda flora och fauna. Köp energieffektiva produkter och apparater. Plantera fler träd i grannskapet och omgivande områden. Respektera miljön och skydda dess resurser. Minska förbrukningen av energi. Vanliga frågor om klimatförändringsuppsats Vad är en uppsats om klimatförändringar? Hur man startar en uppsats om klimatförändringar? Vilka är de främsta orsakerna till klimatförändringarna?





ung godman brun uppsatsämnen



Enligt forskare var medeltemperaturen på planeten 1 under tio månader. Tröskeln på en grad överskreds för första gången i modern historia. Forskare är överens om att orsaken ligger i mänsklig aktivitet - förbränning av olja, gas och kol - som leder till växthuseffekt som orsakar en ökning av medeltemperaturen. Experter noterar att mellan och , den kraftigaste ökningen av växthusgasutsläppen under de senaste 30 åren har observerats. Enligt World Meteorological Organization, i , nådde deras koncentration i atmosfären en rekordhög nivå. Detta är inte ett synligt hot, utan ganska verkligt. Detta innebär en ökning av de globala temperaturerna, en ökning av antalet extrema väderhändelser, såsom översvämningar, smältande is, stigande havsnivå och ökad surhet i haven.


Om länder inte på allvar börjar ta itu med problemet med miljöskydd, kan temperaturen på planeten stiga med 3. Klimatologer varnar: oåterkalleliga konsekvenser för ekologin kommer även med en uppvärmning på mer än 2°C. För att uppmärksamma klimatproblemen maximalt har FN lockat inte bara politiker och vetenskapsmän, utan även kändisar, till debatten. Klimatzonerna kommer att förskjutas, väderförändringarna kommer att bli strängare frost, följt av plötsliga töningar på vintern, en ökning av antalet onormalt varma dagar på sommaren. Frekvensen och styrkan av onormala fenomen som torka och översvämningar kommer att öka. Sambandet mellan klimatförändringar och uppkomsten av naturkatastrofer bevisades av amerikanska forskare som upptäckte spår av uppvärmning i studier av tropiska cykloner i Stilla havet, ovanligt höga sommartemperaturer i Europa, Kina, Sydkorea och Argentina, och skogsbränder i USA:s delstat Kalifornien.


Klimatförändringarna har också katalyserat torka i Afrika och Mellanöstern, snöstormar i Nepal och skyfall som har orsakat översvämningar i Kanada och Nya Zeeland. Vissa länder kan på grund av ökad luftfuktighet och hög medeltemperatur bli olämpliga för livet. Enligt en studie av amerikanska forskare är Qatar, Saudiarabien, Bahrain, Förenade Arabemiraten och andra länder i Mellanöstern i fara. Enligt klimatologernas beräkningar kan med den nuvarande tillväxttakten för utsläpp av växthusgaser med den genomsnittliga lufttemperaturen i länderna i Persiska viken nå ° C. Detta kommer att göra områdena olämpliga för människor.


Ett undantag kan vara stora megastäder med ett utvecklat luftkonditioneringssystem. Men folk kommer att kunna lämna huset bara på natten. Enligt vissa forskare är vi i mitten av den sjätte i historien om jordens massutrotning av arter. Och den här gången orsakas denna process av mänskliga handlingar. Om klimatuppvärmningen inte upphör kommer många ekosystem, arter av levande varelser som de innehåller, att bli mindre mångfaldiga, mindre mättade. FN-experter varnar för att uppvärmningen kommer att påverka avkastningen negativt, särskilt i de underutvecklade länderna i Afrika, Asien och Latinamerika, vilket kommer att leda till livsmedelsproblem.


Enligt forskare kan antalet människor som står inför hotet om hunger öka med miljoner människor. En annan viktig konsekvens av klimatförändringarna kan vara brist på dricksvatten. I regioner med torrt klimat Centralasien, Medelhavet, Sydafrika, Australien, etc. Hunger, vattenbrist och insektsmigration kan leda till en ökning av epidemier och spridning av tropiska sjukdomar som malaria i de norra regionerna. En av de mest påtagliga konsekvenserna av klimatuppvärmningen är sannolikt smältningen av glaciärer och en ökning av världshavets nivå. De kallas växthusgaser eller växthusgaser. Växthusgaser fanns i atmosfären i små mängder omkring 0. Det är den naturliga växthuseffekten. Det hotar varken jorden eller mänskligheten, eftersom den totala mängden växthusgaser hålls på samma nivå på grund av ett kretslopp av naturen.


Ökningen av koncentrationerna av växthusgaser i atmosfären leder dock till att växthuseffekten förstärks och att värmebalansen på jorden störs. Det hände under de två senaste århundradena av civilisationens utveckling. Bilavgaser, koleldade kraftverk och fabriksskorstenar släpper ut cirka 20 miljarder ton växthusgaser per år. De mest kända och vanligaste växthusgaserna är dikväveoxid N2O, vattenånga H2O, metan CH4 och koldioxid CO2. Dessa gaser har en direkt verkan. De flesta av dem bildas vid förbränning av fossila bränslen.


Dessutom finns det två grupper av växthusgaser av direkt verkan: halocarbons och svavelhexafluorid SF6. Deras utsläpp i atmosfären är kopplade till modern teknik och processindustrins elektronik och kylutrustning. Deras antal i atmosfären är ganska litet. Deras påverkan på växthuseffekten är dock starkare än CO2. Vattenånga är den mest betydande växthusgasen. En antropogen ökning av dess koncentration i atmosfären har ännu inte nämnts. En ökning av jordens temperatur orsakad av andra faktorer ökar dock förångningen av havsvatten.


Det kan leda till att koncentrationen av vattenånga i atmosfären ökar och — till växthuseffekten. Å andra sidan reflekterar moln i atmosfären det direkta solljuset. Det minskar energitillförseln till jorden och minskar därmed växthuseffekten. Koldioxid är den mest kända av växthusgaserna. Naturliga källor till CO2 är vulkaniska utsläpp och en livsviktig verksamhet. Antropogena källor är förbränning av fossila bränslen inklusive skogsbränder och ett antal industriella processer produktion av cement eller glas. Enligt de flesta forskare är koldioxid primärt ansvarig för den globala uppvärmningen orsakad av växthuseffekten Hardy Metan är den näst viktigaste växthusgasen.


Den tilldelas på grund av en läcka i utvecklingen av fyndigheter av kol och naturgas, från rörledningar och förbränning av biomassa, på deponier som en del av biogasen, såväl som inom jordbruket djurhållning eller risodling. Djurhållning, kolförbränning och andra källor ger cirka miljoner ton metan per år. Mängden metan i atmosfären är liten. Dess växthuseffekt eller globala uppvärmningspotential är dock starkare än i CO2. Global uppvärmning är ytterligare en orsak till oro hos majoriteten av forskare.


Enligt klimatobservationer har temperaturen förändrats under de senaste tvåhundra åren, medeltemperaturerna på jorden har ökat Singer och Avery 2. Även om orsakerna till denna ökning fortfarande är en fråga om debatt, men en av de mest diskuterade orsakerna är den antropogena växthuseffekten. Antropogen ökning av koncentrationen av växthusgaser i atmosfären stör planetens naturliga värmebalans, förstärker växthuseffekten och orsakar global uppvärmning. Denna process är gradvis och långsam.


Under de senaste åren har alltså medeltemperaturen på planeten ökat med bara 1°C. Det räckte dock för att orsaka smältning av polarisarna och stigande havsnivåer med alla följder. Vissa processer är lättare att starta än att stoppa. Till exempel, som ett resultat av smältning av permafrost i Subarctic kommer enorma mängder metan in i atmosfären. Det förstärker växthuseffekten ytterligare. Avsaltning av havet på grund av smältande is kommer att förändra den varma golfströmmen. Det kommer att påverka klimatet i Europa. Således framkallar den globala uppvärmningen vissa förändringar, som i sin tur påskyndar klimatförändringarna. En idé om mänsklighetens betydande bidrag till växthuseffekten och därmed den globala uppvärmningen stöds av de flesta regeringar, forskare, offentliga organisationer och media.


Det är dock ännu inte en definitivt etablerad sanning. Dessutom nådde den inte denna nivå på hundratusentals år. Det beror självklart på en ökad bränsleförbrukning och utvecklingen av industrin. Det bekräftas också av sammanträffandet av grafen för tillväxt i koldioxidkoncentration med ett schema för temperaturökningen. Andra forskare invänder att i ytskiktet av oceaner finns det en större mängd koldioxid än i atmosfären. Jämfört med detta är inverkan av människor helt enkelt försumbar. Dessutom har havet en förmåga att absorbera CO2 och därigenom kompensera människors effekter. På senare tid har det dock funnits växande bevis som talar för påverkan av mänskliga aktiviteter på globala klimatförändringar.


Den globala uppvärmningen kommer i hög grad att påverka livet för vissa djur. Till exempel kommer isbjörnar, sälar och pingviner att tvingas byta bostadsort när istäckena försvinner.

No comments:

Post a Comment