Tuesday, February 1, 2022

Engelska uppsatser om olika ämnen

Engelska uppsatser om olika ämnen



Logga in Glömt lösenord? Hur har människor samexisterat? Välja en bok att läsa: En genomsnittlig amerikan läser färre böcker än vid något tidigare tillfälle i historien, använd en uppsats om att välja en bok att läsa för att utforska denna fråga. Experter ger dessa ämnen av essäskrivningar på engelska för att hjälpa dem i deras engelska skrivuppgifter. En uppsats har tre delar -. Tvärtom, det kan också helt enkelt vara en förklaring till en grupp av handlingar som inte nödvändigtvis följer varandra, engelska uppsatser om olika ämnen.





Typer av uppsatser



Vanligtvis är elever frestade att skriva om något de har en stor passion för eller är genuint intresserade av. Även om det aldrig finns ett korrekt svar om att välja det bästa ämnet, finns det filter att använda när man brainstormar idéer. Efter att ha haft gott om skriverfarenhet blir det uppenbart att vissa ämnen passar bättre med specifika kategorier än andra; detta betyder att din diskussionspunkt bör väljas först efter att du vet vilken typ av uppsats du måste skapa. I skrift finns det inget viktigare än uppsatsämnet du väljer.


Uppsatsämnets idé är ryggraden i din uppsats, och om den är svag kommer det att vara extremt svårt för dig att lyckas. De bästa ämnesidéerna är de som du brinner mest för. Om du inte bryr dig om ditt ämne kommer uppsatsen att vara tortyr för dig att skapa. Men om det är något du verkligen tycker om kommer det att vara lätt att skriva. En annan punkt att tänka på när du väljer din uppsatsämneidé är din publik. Om din publik har liten eller ingen kunskap om ett visst ämne, överväg att utelämna mycket tekniska och specialiserade ämnen. Och slutligen, engelska uppsatser om olika ämnen, välj något intressant och spännande. Covid-pandemin kom in i vår värld väldigt oväntat och det är svårt att anta vad månader av självisolering och beställningar hemma kommer att göra med våra liv och dagliga rutiner.


Det här är definitivt en upplevelse som ingen av oss någonsin kommer att glömma, och en uppsats om ett så hett ämne kommer att tilltala de flesta läsare. Vi har några intressanta essäämnen nedan:. Som nämnts ovan beror ditt uppsatsämne helt på vilken uppsatsstil du skriver. Det finns olika uppsatsstilar som varje elev bör känna till, och de kan delas upp i fyra huvudgrupper:. Övertygande skrivgrupp 1 - Denna uppsatstyp ber författaren att välja och försvara en synpunkt på en viss position, engelska uppsatser om olika ämnen. Argumenterande, forskning och övertygande essäer passar in i denna kategori. Expository Writing Group 2 - Denna grupp handlar om att presentera fakta och informera läsaren om något ämne eller idé. Descriptive Writing Group 3 - Denna stil ber författaren att släppa lös sin inre artist med livlig vokabulär och sammanhängande idéer för att förklara en idé, beskriva ett koncept, etc.


Definition och beskrivande essäer passar in i denna kategori. Berättande skrivgrupp 4 - Denna mindre vanliga, men fortfarande förvisso närvarande stil kräver att författaren berättar en historia eller förklarar en process något i kronologisk ordning. Berättande, process och personliga essäer placeras i denna kategori. Orsak och verkan uppsatser förklarar hur en sak engelska uppsatser om olika ämnen annan, engelska uppsatser om olika ämnen. Orsak och verkan metoden för att täcka ett ämne är mycket vanlig och används för att skriva uppsatser på både skol- och högskolenivå. Denna form av uppsatsorganisation låter eleverna förklara hur ämnen hänger ihop.


Kolla in våra ämnen för orsak och verkan:. Argumenterande essäer brukar presentera argument både för eller emot en viss fråga. Beroende på författarens mål och personliga åsikter kan argument balanseras på båda sidor av problemet, eller så kan de mest stödja en av sidorna. Några bra essäämnen skrivs nedan:. När du skriver en berättande uppsats kan du föreställa dig att du är en riktig författare. Du får prata om dina upplevelser och berätta en intressant, sorglig eller rolig historia som är minnesvärd för dig. I en berättande uppsats spelar detaljer en stor roll då ett av målen är att måla upp en bild för läsaren med dina egna ord. Det är bättre att engelska uppsatser om olika ämnen en historia som du minns mycket väl och som kan notera de minsta detaljerna.


Några bra idéer för ditt uppsatsämne är:. En forskningsuppsats presenterar en fråga som bygger på verk av forskare och forskare. Efter att ha förklarat vad andra har att säga om ett problem får du oftast uttrycka din egen åsikt i frågan. Här är engelska uppsatser om olika ämnen intressanta forskningsuppsatsämnen:. Informativa uppsatser liknar forskningsuppsatser, men de presenterar helt enkelt fakta och utbildar läsarna i en fråga. Här får du inte säga vad du tycker, utan du diskuterar helt enkelt ditt ämne och informerar din läsare om det. Här engelska uppsatser om olika ämnen några bra essäämnen:. En expository essäs mål är att göra en analys av en viss fråga baserad på fakta och forskning.


Här måste du förklara exakt hur saker och ting händer och beskriva processen eller orsak och verkan relationen. Den största skillnaden mellan expository essäer från andra typer är att punkten du försöker argumentera för är en analysprocess och inte bara är baserad på din forskning. Målet med en definitionsuppsats är att definiera en term. För det mesta handlar dessa uppsatser om termer som inte är konkreta. Dessa termer har inga strikta definitioner, och de kan skilja sig åt beroende på kultur eller personlighet. Här är några definitionsuppsatsämnen:. Beskrivande essäer liknar berättande essäer, även om beskrivande essäer ägnar ännu mer uppmärksamhet åt detaljer men har mindre handling.


Beskrivande uppsatser måste förmedla en känsla, atmosfär eller plats. Alla ämnen för en beskrivande uppsats är dina erfarenheter och saker du har ett levande minne av. Processuppsatser måste förklara för din läsare hur något görs. Det är nödvändigt att först beskriva ämnet och sedan förklara, steg för steg, hur processen går till, engelska uppsatser om olika ämnen. Stegen kan vara mycket exakta och gradvisa. Tvärtom, det kan också helt enkelt vara en förklaring till en grupp av handlingar som inte nödvändigtvis följer varandra. Personliga essäer är självbiografiska berättelser som har en vänlig, intim touch till dem. Tonen i en sådan uppsats är vanligtvis konverserande och återspeglar författarens karaktär.


Den bör också undersöka vissa känslor du har upplevt som ett resultat av särskilda händelser som har hänt engelska uppsatser om olika ämnen. Även om övertygande och argumenterande essäer kan låta som exakt samma sak, har de en tydlig skillnad: det som skiljer övertygande essäer från argumenterande är vilken typ av resonemang de använder för att försvara sin åsikt. Medan argumenterande essäer tenderar att förlita sig på logik och statistik för att göra sin poäng, handlar övertygande skrivande om att övertyga genom känslor och moral.


Båda dessa skrivstilar skulle kunna diskutera liknande ämnen. Skillnaden kommer från den metod som används för att göra sin poäng. Jämför och kontrast uppsatser visar upp din förmåga att hitta likheter och skillnader engelska uppsatser om olika ämnen två eller flera ämnen eller synpunkter. Den här typen av uppsatser är relativt lätta och roliga att skriva eftersom du får uttrycka dina egna tankar istället för att skriva blotta fakta. Du kan dra paralleller och analysera relationerna mellan objekt samtidigt som du förklarar ditt unika perspektiv för läsaren. Vissa ämnen är mer kontroversiella än andra. Chansen är stor att du inte nödvändigtvis kommer att lyckas övertala din läsare att ta din sida - det är därför dessa ämnen är kontroversiella. Vill piffa upp saker och ting lite?


Vad sägs om ett roligt argumenterande essäämne? Humor är ett bra verktyg för att uppmuntra dina läsare att vara intresserade av ditt ämne. Ibland, även efter att ha förstått vilka essätyper som hör till vilka ämnen, kan det vara svårt att fastställa ett. Här på EssayPro – den anpassade tjänsten för avhandlingsskrivande – tror vi att tålamod är en dygd. Prata med teamet av uppsatsförfattare online idag för att få hjälp med att välja ett lämpligt uppsatsämne – tillsammans med hjälp med formatering och disposition. Våra experter hjälper dig att begränsa dina idéer och se till att du väljer den du är mest bekväm med. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem. Bra jobbat. Hon engelska uppsatser om olika ämnen alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen, engelska uppsatser om olika ämnen.


Hon är fantastisk! Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av vändningstiden engelska uppsatser om olika ämnen den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor. Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider, engelska uppsatser om olika ämnen. Slutsats Precis hypotes.


Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag.


Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning. Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen.





ämnen om mobbning



Vi har föreslagit ämnen för olika utbildningsnivåer, typer av uppsatser och ämnen. Vi har försett dig med de bästa och senaste engelska uppsatserna för din hjälp. Se därför uppsatsämneslistan ovan för att driva idéer och skapa sedan en intressant uppsats. Hur man skriver en uppsats. Typer av uppsatser. Uppsatsöversikt. Hur man startar en uppsats. Uppsatsintroduktion. Avhandlingsutlåtande. Exempel på avhandlingsutlåtande. Vad är en ämnesmening. Hur man skriver en slutsats. Övergångsord för uppsatser. Typer av meningar. Skrivkonventioner. Problem med att skriva uppsatser. Hur man gör uppsatsen längre.


Hur man titlar en uppsats. Hur man skriver en orduppsats. Exklusiv tillgång till MyPerfectWords. com Learning Center. Du får varje vecka tips och tricks för att förbättra ditt eget skrivande och för att nå akademisk framgång genom ditt skrivande. Vi är U. Vi har examen och professionella examina från stora universitet Princeton, Stanford, UCLA, Georgetown, Dartmouth, Penn, Northwestern. Detta är allt vi gör. Adress: Office 10, Level 1, Sharjah Media City, Sharjah, Förenade Arabemiraten P. Box Registrera Logga in. Registrera Logga in Författare Exempel Priser Beställning Vanliga frågor Varför oss Recensioner Blogg. Papper förfaller? Det är vårt jobb! Läs mer. Innehållsförteckning Uppsatsämnen för elever från årskurs 3 till årskurs 8 Uppsatsämnen för gymnasieelever Uppsatsämnen för gymnasieelever Uppsatsämnen för högskolestudenter Uppsatsämnen för olika typer av uppsatser Uppsatsämnen efter ämnen Få hjälp med uppsatser om vilket ämne som helst från expertskribenter.


Varför lida? Klicka här för att lära dig mer. Var det här till hjälp? Hur kan vi förbättra det? En ultimat essäskrivande guide för studenter. Få veckouppdateringar. Vilka är vi? Varför lida? Det är vårt jobb. Dokumenttyp Antagning Uppsats Analytisk uppsats Kommenterad Bibliografi Ansökningsbrev Argumenterande uppsats Utvärdering Uppgift Biografi Bokrapporter Bokrecensioner Kort översikt Affärsplan Fallstudie Högskola Papper Kontrast Uppsats Kursuppgift Följebrev Kreativt skrivande Kritisk analys Kritiskt tänkande Avhandling e-böcker Uppsats Utställning Skriva Recension Läxa Film Laboratorierapport Litteratur Nyhetsmeddelande Onlineuppgift Personligt uttalande Powerpoint-presentation med talaranteckningar Powerpoint-presentation utan talaranteckningar Frågesport Reflektionsuppsats Reflekterande uppsats Rapport Forskningsuppsats Forskningsuppsats Forskningsförslag Svar Uppsats Svarsuppsats Stipendium Uppsats Skoluppsats Tal Terminuppsats Examensarbete Förslag Annat.


Det låter dig enkelt tänka på saker att säga. Följ dessa steg för att hitta det enkla ämnet:. När timern går, titta på vad du har skrivit. Har du tillräckligt med idéer för att skriva ett helt papper? Tror du att du har många exempel du kan använda bara från ditt huvud? Vill du skriva om detta ämne? Inte säker på att du gillar det här ämnet? Prova ett annat ämne och gör samma 5-minuters skrivtest tills du hittar ett ämne som du vet att du enkelt kan skriva om. Jag tycker att när elever gör det här testet är de vanligtvis mycket mindre frustrerade och skriver mycket lättare. Det tar bara minuter totalt av din tid, så det är värt det. Fråga: Vilka är liknande ämnen som uppsatsämnet, "Är psykisk sjukdom en giltig ursäkt för att missa skolan?


Ska elever med psykisk ohälsa tillåtas särskilda hänsyn i skolan? I så fall vad? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Vad ska jag göra för att förbereda mig för en karriär? Svar: I allmänhet bör ditt ämne inte använda första personen "jag" eftersom din uppsats bara riktar sig till dig. Om du gör en personlig erfarenhetsuppsats är det okej, men de flesta uppsatser i engelska klasser är avsedda att ha en bredare publik. Här är några andra ämnesfrågor som skulle fungera:. Fråga: Vad sägs om den här frågan för ett engelskt uppsatsämne, "Sitter vi för tentor för tidigt i vårt liv?


Fråga: Skulle "Hur kan folk koncentrera sig mer när de studerar? Fråga: Vad skulle kunna vara en möjlig titel för en argumenterande uppsats om tvåspråkig utbildning och användningen av minoritetsdialekter i klassrummet? Fråga: WIll "Vad gör ett framgångsrikt äktenskap? Svar: Du har en utmärkt fråga. Här är några andra sätt att formulera den här idén för en uppsatsfråga:. eller borde det finnas en internationell lag om aborter? Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Vad är en allergi? Svar: Det ämnet skulle fungera för en förklarande uppsats. Om du behöver göra en argumenterande uppsats, här är några andra ämnesidéer:. Fråga: Vad tycker du om "Varför ska elever få välja vad de lär sig om i skolan? Svar: Ditt påstående är mer som en avhandling eftersom det tenderar att tillåta att bara argumentera på en sida.


Du vill förmodligen ha en forskningsfråga som: Hur mycket val ska eleverna ha i vilka ämnen de läser i skolan? Ditt svar på den frågan blir din avhandling. Här är några exempel:. Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Engelska är ett galet språk? Svar: Vad sägs om "Är engelska ett galet språk? Om det inte finns en annan åsikt om ämnet, så är det verkligen ingen bra uppsatsfråga. Jag tycker att "galen" är en lite vag term, även om det skulle vara en bra uppsatstitel. Du måste definiera vad du menar med "galen" och även jämföra engelska med andra språk, inte bara ett som är mindre "tokigt". Fråga: Vad tycker du om ämnet, "Hur kan arbetsgivare bäst uppmuntra bättre hälsa bland sina anställda?


Svar: Det är ett bra ämne. Några möjliga val är att tillhandahålla gym på jobbet, ge människor incitament för att träna eller delta i ett viktminskningsprogram, eller erbjuda gratis hälsosam mat. Använd stavningskontroll och grammatik på din uppsats men klicka inte bara på svaret. Var uppmärksam på vad felet är och skriv ner vad du oftast gör fel. Slå upp dessa regler och lär dig skillnaden. men använd det inte bara för att rätta din uppsats. Använd felen du hittar för att hjälpa dig förstå vad du gör för fel och sök sedan information om de specifika felen och memorera hur du gör det på rätt sätt.


Var noga uppmärksam på eventuella fel som din instruktör markerar på dina uppsatser. Slå upp innebörden av dessa fel eller gå till din instruktör för att få hjälp med att förstå dem. Fråga: Vad tycker du om, "Hur skadar sömnbrist oss? Fråga: Hur startar jag en artikel om att jämföra universitet? Jag måste jämföra fyra universitet. Svar: Ett bra sätt att börja skulle vara att prata om de olika anledningarna till varför folk vill gå till ett universitet. Du kan till och med använda din egen berättelse för att starta uppsatsen. Sedan kan du ställa frågan, "Vad är skillnaden mellan dessa fyra universitet: [lägg in namn här]? Här är några idéer:.


Boende eller var universitetet ligger, inklusive hur långt det är från ditt hem. Fråga: Är "Vilket universitet skulle du kunna tänka dig att gå till? Svar: Du behöver en fråga snarare än ett påstående för att göra ett bra ämne. Ämnesfrågan bör ha mer än ett möjligt svar. På så sätt kommer din avhandling att kunna berätta ditt svar på frågan samt skälen du skulle ge för det svaret. Här är några möjliga frågor:. Fråga: Vad tycker du om, "Vad gör en dålig tatuering idé? Svar: Jag har sett några ganska dåliga tatueringar när jag står i kö vid vattenparker.


Här är några andra ämnesidéer? Fråga: Behöver jag göra utkastet först innan jag skriver hela uppsatsen? Hur kan ett utkast hjälpa mig? Vad händer om jag formulerar fel information? Svar: Naturligtvis kan du bara skriva en version av uppsatsen och lämna in den. Fördelen med att skriva ett utkast eller flera utkast innan du lämnar in din uppsats är att om du tänker på den första versionen som ett oavslutat utkast kan det hjälpa dig att fortsätta och avsluta den. Ofta fastnar elever mitt i en uppsats för att de inte kan komma på precis rätt exempel eller inte har tillräckligt med idéer. Jag säger åt dem på det första utkastet att bara skriva ner vad de har och fortsätta gå vidare till nästa punkt.


När du har avslutat det första utkastet kan du gå tillbaka och fixa några av de saker du vet är fel. När du har tidningen så bra som du kan få den för det ögonblicket är det dags att låta någon annan läsa den och ge dig lite kritik och förslag. Att få en annan persons åsikt är det bästa sättet att förbättra sig. I allmänhet låter jag mina elever få minst två av sina klasskamrater att läsa sin tidning och ge kamratredigeringskommentarer. Eftersom det tar lite tid mellan att skriva det första utkastet, få kommentarerna från läsarna och sitta ner för att göra det slutliga utkastet, kommer du också att vinna på att du har haft en paus från ditt skrivande. Ofta kommer du att se många idéer som du vill ändra bara på egen hand.


Fråga: Jag ville skriva en uppsats om sidor långa om hur vi ska uppfostra barn. Jag vill skriva om vilken ålder vi ska börja disciplinera dem. Vad skulle vara ett bra ämne och avhandling? Svar: Du skulle börja med en ämnesfråga och sedan skulle svaret på den frågan vara din avhandling. Fråga: Hur skriver jag ett ställningstagande om detta ämne, "Vår sjuksköterskor vård i det här landet? Svar: Börja med en berättelse om en sjuksköterska som antingen visar att de bryr sig eller att de inte bryr sig beroende på din synvinkel i uppsatsen. Ge sedan frågan och ditt svar. Huvuddelen av uppsatsen kommer att motivera ditt svar med stöd av bevis. Slutsatsen kommer att berätta vad du vill att dina läsare ska tänka, göra eller tro efter att ha läst din uppsats.


Svar: Att utveckla denna fråga skulle vara lite bättre. Här är några förslag:.

No comments:

Post a Comment